Verslag opening speeltuin in het Julianapark. Bedenk jij een nieuwe naam voor de speeltuin?

9 september 2024

Op woensdag 4 september opende de wethouder Minouska Molema in de stromende regen de speeltuin. De wethouder heette iedereen van harte welkom en vond het geweldig, dat ondanks het weer, de kinderen en hun ouders de regen hadden getrotseerd.

Omwonende gezinnen  van het Julianapark naast de Shell, hadden jaren een wens voor een mooie speeltuin en sloegen de handen daarvoor in elkaar.  Het was een lange, moeizame weg….maar hij is er!

 

 

 

 
Voor de openingshandeling vroeg de wethouder aan een meisje of zij het lint wilde doorknippen. Dat deed dat meisje vol enthousiasme. Er was koffie, thee, ranja en koek. Een draaiorgel speelde enthousiast wat bekende deuntjes. Voor iedereen was er nog een ijscoman met steekijs.Opvallende was dat de kinderen gewoon in de regen aan het spelen waren. Ze waren super blij met de nieuwe speeltuin. Gelukkig was het maar 1 dag regen en speelden de kinderen de volgende dag bij droog weer in het zonnetje.Nathalie kreeg nog een bloemetje met een enveloppe voor haar jarenlange ondersteuning. Ze had haar papegaai meegenomen, wat de kinderen erg leuk vonden.

   

Ik had een paraplu geleend van één van de ouders. Toen ik deze terug gaf maakte ik een grapje over het weer en dat de kindjes zich niks van de regen aantrokken. Toen zei 1 van de ouders: “Kom je morgen weer? Dan is het beter weer! “

“Haha, nee dat laat ik aan de kinderen over!”

Hij zei ook niet van de kabelbaan?

Lieve kindjes geniet ervan!

Geschreven en gefotografeerd door Hennie Griede


Er is nog geen goede naam voor deze speeltuin.  Weet jij een leuke naam?

Op beide locaties van de Brederoschool staat een tasje waar ideeën voor een naam voor de speeltuin kunnen worden ingeleverd! Op 23 september worden de tasjes weer opgehaald en zal de meest passende naam worden gekozen. Ideeën kunnen uiteraard ook gemaild worden naar speleninhetjulianapark@outlook.com

 

De speeltuin is gerealiseerd met financiële ondersteuning van de sponsoren: Gemeente Groningen, gelden vanuit wijksamenwerking Wijkdeal De Wijert, Jantje Beton, Samenwerkingsverband Noord-Nederland, Emmaplein Foundation, Postcodeloterij Buurtfonds en Bewonersorganisatie Platform De Wijert.