16 mei 2018
Vanaf deze week zijn we dertien nachten en één weekend bezig bij de A28 ter hoogte van de Brailleweg en de afslag Groningen-Zuid. Hier trillen we damwanden in. Op deze website en op onze Facebook-pagina hebben we veel reacties gekregen van omwonenden die last hebben van de werkzaamheden. In dit filmpje geeft Bert Kramer een toelichting op de werkzaamheden, de hinder en wat we doen om de hinder te beperken.
Geluidsoverlast bij Brailleweg: maar wat gebeurt daar dan precies?
De werkzaamheden zijn nodig voor de aanleg van een tijdelijke weg en een tijdelijk viaduct bij de Brailleweg. Dankzij het tijdelijke viaduct kan het verkeer vanaf de A28 naar het Julianaplein blijven rijden als straks het nieuwe Braillewegviaduct wordt gebouwd. Behalve met het intrillen van damwanden, zijn we ook bezig met het slopen van de betonnen zijwanden bij het viaduct van de Brailleweg en het aanbrengen van nieuwe wegmarkeringen op de A28.
We begrijpen maar al te goed dat de nachtelijke werkzaamheden bij de Brailleweg heel vervelend zijn voor de omwonenden. Helaas kunnen we de nieuwe zuidelijke ringweg niet bouwen zonder hinder te veroorzaken. We proberen de overlast wel zo veel mogelijk te beperken. Zo gebruiken we bij het intrillen van de damwanden een ‘hoogfrequent’ trilblok. Dat maakt helaas nog steeds veel lawaai, maar minder dan een gewoon trilblok. Daarnaast proberen we er als team voor te zorgen dat de omwonenden tijdig op de hoogte zijn van de werkzaamheden en de hinder.
Veel omwonenden hebben ons gevraagd waarom de werkzaamheden ’s nachts worden uitgevoerd. Dat doen we voor de veiligheid van de omgeving en van onze mensen. Maar ook omdat de Brailleweg een drukke busroute is. Dagelijks rijden er ongeveer 200 bussen. Om die reden kunnen we de weg overdag niet stremmen. Tot slot zijn er bij het nabijgelegen Gomarus College eindexamens, waardoor we niet overdag kunnen werken. Al met al blijft het een lastige afweging van alle belangen.
Wie nog vragen heeft over de werkzaamheden, is vanmiddag tussen 16.00 en 17.00 uur welkom in de mobiele informatiekeet aan de Van Eedenstraat.
Bron: Aanpak Ring Zuid