22 februari 2016
De Kentalis Dr. J. de Graafschool uit De Wijert (
) in Groningen heeft een Schoolkantine Schaal 2016 van het Voedingscentrum verdiend. Met de Schaal kan de school laten zien dat de schoolkantine een gezond aanbod heeft.Daarmee komt de Kentalis Graafschool tegemoet aan de wens van ouders en leerlingen. Een gezond aanbod in schoolkantines is erg belangrijk, juist ook omdat jongeren daar een groot deel van hun tijd doorbrengen. Hun lichamen zijn nog in de groei. Leren dat gezond eten de normaalste zaak van de wereld is, legt de basis voor een gezond eetpatroon waarvan ze ook op volwassen leeftijd nog profiteren. Een gezond aanbod in schoolkantines is erg belangrijk, juist ook omdat jongeren daar een groot deel van hun tijd doorbrengen. Hun lichamen zijn nog in de groei. Leren dat gezond eten de normaalste zaak van de wereld is, legt de basis voor een gezond eetpatroon waarvan ze ook op volwassen leeftijd nog profiteren.
De Kentalis Graafschool heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken, aan de hand van praktische tips van het Voedingscentrum. Het Voedingscentrum heeft een programma genaamd De Gezonde Schoolkantine, een langlopend project om kantines op vo- en mbo-scholen gezonder te maken. Het uitgangsidee is dat er meer gezonde producten te krijgen moeten zijn, terwijl leerlingen hun keuzevrijheid behouden.
Om een schaal te bemachtigen, moet minstens 75 procent van het aanbod uit basisproducten bestaan, producten die je een gezond eetpatroon vaak mag eten. Scholen kunnen hun aanbod voorleggen aan de Schoolkantine Brigade. Ze krijgen dan tips op maat over hoe ze de kantine stapsgewijs blijvend gezonder kunnen maken. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine
Kentalis en de Dr. J. de Graafschool in het kort
Dr. J. de Graafschool is onderdeel van Kentalis en biedt onderwijs aan leerlingen met een auditieve en/of communicatieve beperking. Kentalis is specialist op het gebied van diagnostiek, zorg en onderwijs voor kinderen, jongeren en volwassenen met beperkingen in horen of communiceren. Zij hebben moeite met taal en spraak. Of zij zijn doof, (ernstig) slechthorend of doofblind, mogelijk in combinatie met autisme. Sommigen hebben bijkomende beperkingen, motorische problemen of een andere thuistaal. Wij willen dat zij zo goed mogelijk kunnen meedoen aan onze samenleving. Daarom bieden wij hen allerlei mogelijkheden om zich te ontwikkelen in taal en communicatie: landelijk en dichtbij huis.